Susamlı Tuzlular (Ağızda Dağılan Mukemmel Tat) Tarifi İcin Malzemeler
*250 gram tereyağ ( margarinde olur )
*1 cay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta sarısı akı dışı icin
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 cay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke (elme uzum farketmez)
*2 yemek kaşığı hindistancevizi
*1 paket kabartma tozu
*4 – 45 su bardağı un kullandım ( sizler kendiniz ayarlama yapabilirsiniz)
Uzeri icin ;
*Ayırdığımız yumurta akı
*1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlular (Ağızda Dağılan Mukemmel Tat) Tarifi Yapılışı Merhabalar mukemmel bir tarif yemelere doyamayacaksınız, mutlaka deneyin derim
1
*Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı alalım
*Uzerine yumurta sarısı, sıvıyağ , şeker, tuz , sirke , hindistancevizi ekleyip guzelce ozleştirelim
*Unu kontrolu bir şekilde ekleyelim Hamur cok sert olmayacak Yumuşak bir hamur elde edeceğiz
*Kabartma tozunu da ekleyip biraz daha yoğurup bir kenara alalım
*1 su bardağı susamı teflon tavada kızarana kadar kavuralım ve soğutalım
*Hamurdan portakal buyukluğunde bezeler alıp rulo şeklinde uzatalım ve elimizle uzerini duzleyelim
*İki parmak enliliğinde kesip , once yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim, daha sonra dereceyi 160 duşurelim, bi 1520 dk daha kalsın Kontrol etmeyi unutmayın
*İyice esmerleşmiş kıyır kıyır olacak
Soğuduktan sonra servis edebiliriz
Afiyetler olsun
*250 gram tereyağ ( margarinde olur )
*1 cay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta sarısı akı dışı icin
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 cay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke (elme uzum farketmez)
*2 yemek kaşığı hindistancevizi
*1 paket kabartma tozu
*4 – 45 su bardağı un kullandım ( sizler kendiniz ayarlama yapabilirsiniz)
Uzeri icin ;
*Ayırdığımız yumurta akı
*1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlular (Ağızda Dağılan Mukemmel Tat) Tarifi Yapılışı Merhabalar mukemmel bir tarif yemelere doyamayacaksınız, mutlaka deneyin derim
1
*Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı alalım
*Uzerine yumurta sarısı, sıvıyağ , şeker, tuz , sirke , hindistancevizi ekleyip guzelce ozleştirelim
*Unu kontrolu bir şekilde ekleyelim Hamur cok sert olmayacak Yumuşak bir hamur elde edeceğiz
*Kabartma tozunu da ekleyip biraz daha yoğurup bir kenara alalım
*1 su bardağı susamı teflon tavada kızarana kadar kavuralım ve soğutalım
*Hamurdan portakal buyukluğunde bezeler alıp rulo şeklinde uzatalım ve elimizle uzerini duzleyelim
*İki parmak enliliğinde kesip , once yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim, daha sonra dereceyi 160 duşurelim, bi 1520 dk daha kalsın Kontrol etmeyi unutmayın
*İyice esmerleşmiş kıyır kıyır olacak
Soğuduktan sonra servis edebiliriz
Afiyetler olsun