
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı kadar su
- Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm gereç yoğurulur.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Lütfen unu denetimli ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım.
- Direk toplandığı üzere form verelim.
- Hamurun üstünü açık bırakıp kurutmayalım yoksa form vermekte zorluk çekebilirsiniz.
- Küçük toplar yapalım.
- Topları pekmezli suya batırıp susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. (fırın yeterlice ısısın hatta ısınırken kurabiyeleri buzdolabına kaldırabilirsiniz).