
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram yumuşak margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un
- Yumurta beyazı
- Çörek otu – çekirdek içi
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bütün sıvı gereçler ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sonra un ve kabartma tozunu ekliyelim. Kulak göğsü kıvamında yoğuralım.
- Sonra hamuru iki yağlı kağıt ortasında açıp kalıpla istediğimiz biçimi verelim.
- 200 derecelik ısıtılmış fırına verelim üzeri pembeleşince 170 dereceye indirip kızarınca çıkaralım fırından.