Susamlı Soğanlı Girit Böreği (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3.5 – 4 su bardağı un
- 2 büyük boy soğan
- Zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı karabiber, tuz, kırmızı toz biber
- Kekik
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Susamlı Soğanlı Girit Böreği (Az Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye zeytinyağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozu alınarak karıştırılır.
- Elenerek için kontrollü un eklenir ve önce spatula ile karıştırılır. Biraz kıvam alınca elle yoğrulur. Ele pek yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılıp 10 dakika dinlendirilir. Soğanlar yarım piyazlık doğranır.
- Doğranan soğanlar azıcık tuzla ovulur. Maydanozlar kıyılır.
- Tavaya zeytinyağı alınıp soğanlar sotelenir. Yumuşayınca içine baharatlar atılır. En son maydonoz atılıp 1-2 çevrilip kapatılır.
- Hamur 2 bezeye ayrılır.
- Tezgaha un serilir.
- Hamurun üzeri de unlandıktan sonra yuvarlak borcam ya da tepsi genişliğinde açılır. (alt ve üste ara ara un serpin açarken).
- Hamur iki yanından ortaya doğru katlanır ve bu şekilde kolayca tepsiye alınarak elle güzelce yaydırılır. İçine soğan dökülüp yaydırılır.
- Diğer bezede aynı şekilde açılıp hamurun üzerine kapatılır.
- Kenarları içe doğru bastırılır ve kapatılır.
- Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür. Daha sonra kesilir.
- Üzerine susam tavada renk alana kadar kavrulur ve serpilir.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 25- 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.