Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Susamlı Poğaça

Susamlı Poğaça
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
susamli-pogaca.jpg

Susamlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 6-6, 5 su bardağı un
Üzeri için;
  • Susam
  • Yumurta sarısı

Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık süt, toz maya ve şekeri alıp topak kalmayacak biçimde karıştırıyoruz.
  2. Karışımın ağzını kapatıp 15 dk dinlendiriyoruz.
  3. Daha sonra başka gereçleri ekleyip kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzu üstü kapalı 1 saat mayalandırıyoruz.
  5. Mühlet sonunda mayalanmış hamurumuzu yavaşça havasını alıyoruz.
  6. Hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler alabilir istediğiniz formu verebilirsiniz piştiğinde iki katına çıkıyor.
  7. İstediğiniz biçimi verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  8. Tepside de 40-45 dk mayalandıralım.
  9. Daha sonra kabaran poğaçalarımıza yumurta sarısını sürüp ,susama bulayalım.
  10. Evvelden ısıtılmış 180c fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkan poğaçaların üzerini pak bir bez ile örtelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt