
Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Üzere Tavuk Şiş Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo derisiz kemiksiz tavuk pirzola yahut incik (iri kuşbaşı şeklinde)
- 5 adet patates
- 10 adet çeri domates
- 2 yeşil sivri biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 7-8 adet arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 adet arpacık soğan yoksa 1 adet 4 e bölünmüş soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam
Susamlı Patates Eşliğinde Lokum Üzere Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızın marinesi için derin bir kaba tüm materyalleri ve tavuklarımızı koyup elimizle güzelce karıştıralım.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp en az 1 saat dolapta bekletelim.
- Daha sonra patateslerimizin kabuklarını soyup doğrayalım.
- Birebir biçimde derin bir kapta marinesini hazırlayıp patateslerle karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta bekletelim.
- Dinlenen tavuklarımızı çöpşişe dizelim. Domates, biber ve arpacık soğanlarımızı da tıpkı halde şişten geçirelim.
- Hazırladığımız gereçleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip patatesleri de ekleyelim.
- Evvelden ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.