
Susamlı Kraker Tarifi İçin Malzemeler
- ️125 gram tereyağı
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️3 yemek kaşığı su
- ️2 yemek kaşığı sirke
- ️1 adet yumurta
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı toz şeker
- ️1 paket vanilin
- ️3 su bardağı un
- ️1 adet yumurta
- ️1 çay kaşığı pekmez
- ️Susam
Susamlı Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyup iyice karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt üzerine hamuru alıp açalım.
- Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
- Susam serpip elimizle hafif bastıralım.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Hamuru buzdolabından çıkarıp şeritler halinde keselim.
- Kullandığımız yağlı kağıdı tepsiye serip kestiğimiz hamuru aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
- Önceden ısınmış 180 derece(alt-üst ayarda ) fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 20-25 dakika) Susamlı krakerlerimiz hazır. Afiyet olsun ????.