
Susamlı Kraker Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Susamlı Kraker Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyal karıştırılır.
- Un ek edilerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edilir.
- İki yağlı kağıt ortasında dikdörtgen formunda açılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam ile kaplanır.
- İstek edilen biçimde kesilip yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine yerleştirir.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.