Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Susamlı Kek

Susamlı Kek
0
108

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta büyük boy
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
Kalıba serpmek için;
  • Susam

Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta şeker uygunca çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenir çırpılır.
  2. Daha sonra blenderi bir kenara bırakıyoruz tahta kaşık ya da spatula ile un ve kabartma tozunu ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
  3. Tereyağıyla yağlanmış kalıba susam serpip kek harcını döküyoruz.
  4. Ben fırında iken çevirmemişim kalıbı bir tarafı istikrarsız pişti ortada bir denetim etmek lazım 35 dakika pişirip, fırını kapatıyoruz 5 dakikada fırında bekleyebilir kapalı halde.
  5. Ben 150 derecede pişirdim benim fırın lüxel börekçi o yüzden her fırın farklı olabilir ayarı.
Not: Süt köy sütü olduğu için kaymak olabilir bardağın üzerinde fotoğraftaki üzere.

Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Susamlı Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1.5 su bardağı toz şeker1 su bardağı tahinYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı su1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı elenmiş un4 damla limon suyu Susamlı Tahinli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Susamlı Sünger Kek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta1 su bardağı+3 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt3 su bardağı+ 3 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3 tatlı kaşığı susam1 tatlı kaşığı margarin Susamlı Sünger Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Tahinli Susamlı Yumuşacık Kek Tanımı İçin Materyaller 3 yumurta1,5 su bardağı şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı tahin1 su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Tahinli Susamlı Yumuşacık Kek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel yumurta ve şekeri köpük köpük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağı un1 çay bardağı hindistan cevizi1 tutam susam Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hem pratik hem lezzetli bir kek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta1,5 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağYarım su bardağı tahinYarım su bardağı pekmez1 kase kırılmış ceviz yada fındık3 su bardağı un2 paket kabartma tozu1 paket vanilya Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt