
Susamlı Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket oda ısısında margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (akını üzeri için ayıralım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 -3.5 su bardağı kadar un (unun markasına göre değişir)
- 1 paket susam
Susamlı Kandil Simiti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın akı ve unun dışında tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına koyarak bir tahta kaşıkla karıştıralım.
- Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerine temiz bir bezle örtüp 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hamur tahtasında veya tezgahın üstünde ileri geri yuvarlayarak uzatalım ve küçük simit şeklini verelim.
- Simitleri önce ayırdığımız yumurta akına daha sonra ise bir tabağa koyduğumuz susama batırıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizelim.
- 180° önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.