teknolojiuzmani
FD Üye
Susamli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağından biraz fazla un (Unlar farklılık gösterebilir kıvamına nazaran ayarlayın)
- Benmari yöntemi eritilmiş 160 gr çikolata
Susamli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Daha sonra öteki materyaller eklenerek çok sert olmayacak bir halde hamur yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak fırın tepsisine dizilir, çatalla form verin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Piştikten sonra benmari metodu eritilmiş çikolataya batırılarak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.