
Susam Hoşu (Ne Tatlı Ne Tuzlu O Kadar Lezzetli ki Ağızda Çabucak Dağılıyor) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta sarısı( akı üzeri için)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep yoksa kullanılmayabilir
- 1 çay kaşığı tuz
- Susam
Susam Hoşu (Ne Tatlı Ne Tuzlu O Kadar Lezzetli ki Ağızda Çabucak Dağılıyor) Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında margarin yumuşatılır .
- Derin bir kabının içine tereyağı yahut margarin ,hamur kabartma tozu, sıvı yağ ,bir tane yumurta sarısı akını ayıralım.
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri ,üç yemek kaşığı sirke, elma sirkesi yahut üzüm sirkesi ,bir tatlı kaşığı mahlep mahlepiniz yoksa kullanmaya bilirsiniz bir çay kaşığı tuz ekleyelim.
- Materyallerin hepsiyle hamur yapılır .
- Uzunca rulo yapılıp yan şeritler halinde kesilir .
- Evvel yumurta akına sonra susama bulanır ,tepsiye dizilir.
- Evvelce ısınmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir????afiyet olsun.