iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemeleri:
75 gr tereyeğı
Yarım su bardağı un
Yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilya
Yarım lt süt
Süslemek İçin:
2 adet muz
Soğuk süt
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle keki hazırlanır Yumurta ve şeker iyice çırpılır, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır En son un ve kabartma tozuda eklenir hafifce karıştırılır Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine karışım dökülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir
Kek pişerken krema hazırlanır Tereyağı, un ve nişasta kavrulur Kalan malzemeler eklenip krema kıvamına gelene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır
Kek fırından çıkınca biraz soğutulur Ardından geniş ağızlı bir çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir Kalan kek parçaları blenderden geçirilerek ufalanır ve geniş bir kaseye alınır
Kesilen yuvarlaklar sırasıyla önce soğuk süte batırılarak ıslatılır Ardından kek parçasının üzerine 1 dilim muz ve 1 tatlı kaşığı krema yerleştirilir Ve ufalanmış kek parçalarının olduğu kaseye yerleştirilir ve kremanın üst kısmı ufalanmış ek parçalarıyla kaplanır Elinizle düzeltip kek parçalarının kremanın üzerine yapışmasını sağlayın Her bir kesilmiş yuvarlak kek parçası için aynı işlem tekrarlanır Daha az uğraşmak isterseniz geniş ağızlı bir su bardağıda kullanabilirsiniz
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemeleri:
75 gr tereyeğı
Yarım su bardağı un
Yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilya
Yarım lt süt
Süslemek İçin:
2 adet muz
Soğuk süt
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle keki hazırlanır Yumurta ve şeker iyice çırpılır, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır En son un ve kabartma tozuda eklenir hafifce karıştırılır Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine karışım dökülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir
Kek pişerken krema hazırlanır Tereyağı, un ve nişasta kavrulur Kalan malzemeler eklenip krema kıvamına gelene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır
Kek fırından çıkınca biraz soğutulur Ardından geniş ağızlı bir çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir Kalan kek parçaları blenderden geçirilerek ufalanır ve geniş bir kaseye alınır
Kesilen yuvarlaklar sırasıyla önce soğuk süte batırılarak ıslatılır Ardından kek parçasının üzerine 1 dilim muz ve 1 tatlı kaşığı krema yerleştirilir Ve ufalanmış kek parçalarının olduğu kaseye yerleştirilir ve kremanın üst kısmı ufalanmış ek parçalarıyla kaplanır Elinizle düzeltip kek parçalarının kremanın üzerine yapışmasını sağlayın Her bir kesilmiş yuvarlak kek parçası için aynı işlem tekrarlanır Daha az uğraşmak isterseniz geniş ağızlı bir su bardağıda kullanabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.