iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 kg çökelek ( bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor)
1 yemek kaşığı biber salçası ( acı seviyorsanız acı salça olsun )
2şeker kaşığı karabiber
2 şeker kaşığı kekik
2 şeker kaşığı kimyon
tuz ( damak zevkinize göre )
Tarif
Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyupaynı oranda karışacak kadar yogurun( aynı çiğ köfte gibi)
Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın
Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin
Çökeleklerin üzerine tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın
Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun
Her gün altındaki gazateyi veya kagıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur
Kuruyan çökelekleri kavanoza yerleştirin buzdolabında koyunaylarca kalabilir
2 kg çökelek ( bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor)
1 yemek kaşığı biber salçası ( acı seviyorsanız acı salça olsun )
2şeker kaşığı karabiber
2 şeker kaşığı kekik
2 şeker kaşığı kimyon
tuz ( damak zevkinize göre )
Tarif
Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyupaynı oranda karışacak kadar yogurun( aynı çiğ köfte gibi)
Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın
Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin
Çökeleklerin üzerine tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın
Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun
Her gün altındaki gazateyi veya kagıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur
Kuruyan çökelekleri kavanoza yerleştirin buzdolabında koyunaylarca kalabilir