Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sure-i Cuma´yi Okumanin Fazileti

Sure-i Cuma´yi Okumanin Fazileti
0
82

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Surei Cuma´yi Okumanin Fazileti Cuma Suresi, dua çeşitleri, im büyük hazinemiz Kuran´dan Cuma Suresinin Faziletleri nelerder, sizinle paylasmak istiyorum Surei Cumayi okumaya adet haline getiren kimseye, müslüman memlektelerinde Cuma namazina gelen ve gelmeyen kimselerin adedi karsiligindaki onar sevap verilir Bir kimse Cuma Suresini firsat buldukca okumaya devam ederse, Seytanin vesvesesinden kurtulur 1548183873 1548183873 sureicumayiokumaninfazileti5c5437e56285fsureicumayiokumaninfazileti5c5437e56285f sureicumayiokumaninfazileti5c5437e56285f TÜRKÇE OKUNUŞU Bismillahirrahmanirrahiym Yesebbihu lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl’ardıl elmelikilkuddusil’aziyzilhakiymi Huvelleziy be’ase fiyl’ummiyyiyne resulen minhum yetlu ‘aleyhim ayatihi ve yuzekkiyhim ve yu’allimuhumulkitabe velhıkmete ve inkanu min kablu lefiy dalalin mubiynin Ve ahariyne minhum lemma yelhaku bihim ve huvel’aziyzulhakiymu Zalike fadlullahi yu’tiyhi men yeşa’u vallahu zulfadlil’azıymi Meselulleziyne hummiluttevrate summe lem yahmiluha kemeselilhımari yahmilu esfaren bi’se meselulkavmilleziyne kezzebu biayatillahi vallahu la yehdiylkavmezzalimiyne Kul ya eyyuhelleziyne hadu in ze’amtum ennekum evliyau lillahi min duninnasi fetemennevulmevte in kuntum sadikıyne Ve la yetemennevnehu ebeden bima kaddemet eydiyhim vallahu ‘aliymun bizzalimiyne Kul innelmevtelleziy tefirrune minhu feinnehu mulakıykum summe tureddune ila ‘alimilğaybi veşşehadeti feyunebiiukum bima kuntum ta’melune Ya eyyuhelleziyne amenu iza nudiye lissalati min yevmilcumu’ati fes’av ila zikrillahi ve zerulbey’a zalikum hayrun lekum in kuntum ta’lemune Feiza kudıyetissalatu fenteşiru fiyl’ardı vebteğu min fadlillahi vezkurullahe kesiyren le’allekum tuflihune Ve iza reev ticareten ev lehveninfaddu ileyha ve terekuke kaimen kul ma ‘ındallahi hayrun millehvi ve minetticareti vallahu hayrurrazikıyne CUMA SURESİ TÜRKÇE MEALİ – ANLAMI MANASI Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla 1 Göklerde ve yerde olanların hepsi, Melik; Kuddüs; Aziz; Baskın olan Allah’ı tesbih eder 2 O, ümmîler içinde, kendilerinden olan ve onlara ayetlerini okuyan, onları arındırıptemizleyen ve onlara kitap ve hikmeti öğreten bir elçi gönderendir Oysa onlar, bundan önce fiilen açıkça bir sapıklık içinde idiler 3 Ve hemen şimdi kendilerine ulaşıpkatılmamış olan diğerlerine de (peygamber gönderilmiştir); O (Allah), üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir 4 Bu, Allah’ın dilediğine verdiği fazl (lütuf ve ihsan)ıdır Allah, büyük fazl sahibidir 5 Kendilerine Tevrat yükletilip de sonradan onu (içindeki derin anlamları, hikmet ve hükümleriyle gereği gibi) yüklenmemiş olanların durumu, koskoca kitap yükü taşıyan eşeğin durumu gibidir Allah’ın ayetlerini yalanlayan kavmin durumu ne kötüdür Allah, zalim bir kavmi hidayete erdirmez 6 De ancak: “Ey Yahudi olanlar, eğer siz, (tüm) insanlardan ayrı olarak sadece sizlerin aslında Allah’ın velileri (arkadaş ve sevgili kulları) olduğunuzu öne sürüyorsanız, şu halde ölümü temenni edin; eğer doğru sözlü iseniz (bunu tereddütsüz yapın) 7 Ama onlar, ellerinin öne takdim ettikleri dolayısıyla bunu hiçbir vakit temenni edemezler Allah, zalimleri bilendir 8 De ancak: “Elbette sizin kendisinden kaçtığınız vefat, şüphesiz sizinle karşılaşıpbuluşacaktır Sonradan gaybı da, müşahede edilebileni de haberdar olan (Allah)a döndürüleceksiniz; O da size yaptıklarınızı haber verecektir 9 Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı süre, derhal Allah’ı zikretmeye koşun ve alışverişi bırakın Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır 10 Artık namazı kılınca, yeryüzünde dağılın Allah’ın fazlını isteyiparayın ve Allah’ı çokça zikredin; umulur ki felaha (kurtuluşa ve umduklarınıza) kavuşmuş olursunuz 11 Fakat onlar (kendilerini baştan sona Allah’a ve İslam’a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir misafir etme gördükleri zaman, (hemen) ona sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar De ki: “Allah’ın Katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır  

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt