
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 lt süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 6yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
- 1 su bardağı buzlu su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Rendelenmiş çikolata veya ceviz, fındık kırığı ya da muz, çilek vs. olabilir
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsünü hazırlayalım;125 gram tereyağı tencereye alıyoruz.
- Yağ eriyince unu ilave ederek 4-5 dakika sürekli karıştıralım.
- Sütü ilave ederek göz göz olana kadar sürekli karıştıralım.
- Kaynayınca şekeri ilave ederek karıştırıp ocağı kapatalım.
- Üzerine havlu peçete ile örterek soğumaya bırakalım.
- Ilınan tavuk göğsünü 5-6 dakika mikserle çırpalım.
- Borcamı ıslatarak dökelim, eşit yayalım.
- Supangleyi hazırlayalım;Tencereye sütü alalım.
- Unu ve kakaoyu eleyerek ilave edelim.
- Şeker ve yumurta sarılarını da ilave ederek karıştıralım.
- Ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocağı kapatıp bitter çikolatayı ilave ederek karıştıralım.
- Tereyağı ilave ederek pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
- 10 dakika kadar sık sık karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan supanglenin üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave ederek iyice çırpalım.
- Tavuk göğsünün üzerine dökerek eşit dağılmasını sağlayalım.
- 3-4 saat dolapta bekletelim.
- Sonra üzerini süsleyebiliriz.1 gün dolapta bekletebilirsek daha güzel olur.Nefis tatlımız hazır.Afiyet olsun ????