Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sungurlu ilçesi Bilgileri, Tanıtımı

Hoş geldin! osmanckntt tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sungurlu ilçesi Bilgileri, Tanıtımı
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sungurlu ilçesi Bilgileri, Tanıtımı sungurlu tanıtım sungurlu ilçe tarım müdürlüğü çorum kavşut köyü sungurlunun tarihi çorum kaledere kasabası İlçenin Tarihi İlçede ilk yerleşmeler Kalkotik (taş ) dönemde (MÖ 5000) olmuş, daha sonraki çağlarda Hititler, Frigler, Galatlar ve Roma İmparatorluğunun hakimiyetinde kalmıştır İlçe 1864 yılında Yozgat sancağına bağlanmış, İlçe Merkezi 1866 yılında Belediye olmuştur 1924 yılında Çorum’ a bağlanmıştır Coğrafi Yapısı İlçenin yüzölçümü 2557 km², rakımı 780 metre, Çorum’a uzaklığı 72 km’ dir İlçe de karasal iklim hüküm sürmektedir Yazları sıcak ve verimsiz, kışları soğuk ve kar yağışlıdır Takvim yağış miktarı 438,1 mm’dir Yönetimsel Yapısı ve Nüfus Durumu İlçenin 2000 Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına tarafından nüfusu, merkezde 35397, kasaba ve köylerde 45443 edinmek üzere toplam 80840 ‘dır İlçeye ast altı belde (Arifegazili, Demirşeyh, Kaledere, Tuğlu, Yörüklü, Kavşut) , 101 Köy, altı mezra bulunmaktadır Ekonomik ve Sosyal Durumu id İlçenin Karadeniz Bölgesini, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgeleriyle bağlantısını sağlayan yol üstünde bulunması, ticari canlılığın oluşmasını sağlamıştır İlçe ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayanmaktadır Tarım alanı 134654 ha olup, bunun 11548 Hektarında sulu tarım yapılmaktadır esas tarımsal ürünler; buğday, arpa, yulaf, mercimek, nohut, kuru fasulye, şeker pancarı, ayçiçeği, ıspanak, karpuz, kavun, beyaz lahana, kuru soğandır İlçede büyükbaş hayvan sayısı 16866, küçükbaş hayvan sayısı 19470’ dir İlçe merkezinde içme suyu bugün için yeterli ise de; Kapılıkaya Barajından içme suyu getirme çalışmaları devam etmektedir Köylerde içme suyu yetersizdir Merkezde mevcut kanalizasyon beceriksiz olup, inşaatı devam etmektedir 268 km’si asfalt olmak üzere toplam yol uzunluğu 723 km’dir Eğitim, Kültür ve Sağlık İlçede, bir YİBO, altı lise, 64 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu, bir Çocuk Yuvası, merkezde 15 ve Köylerde 14 almak üzere toplam 93 ilköğretim okulunda eğitim öğretime devam edilmektedir Bu okullarda toplam 15226 öğrenci okumaktadır İlçe merkezinde 1500 şahsiyet tribüne sahip kapalı spor salonu ve 300 şahsiyet tribüne sahip futbol sahası bulunmaktadır İlçe merkezinde 100 yataklı Devlet Hastanesi, Merkezde üç adet, Arifegazili, Demirşeyh, Kaledere, Kavşut, Yörüklü, Tuğlu, Beldelerinde, Akpınar, Alembeyli, Aşağıda Fındıklı, Büyük İncesu, Salman, köylerde birer olmak üzere toplam 14 adet Afiyet Ocağı bulunmaktadır  

858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt