Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 2 kaşık ince bulgur
- 1 adet yumurta
- Patates (2-3) adet
- Soğan (1 adet)
- Sarımsak (2-3diş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 damla limon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 kaşık un
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kapta kıyma, bulgur, baharat materyalleri, sarımsak, yumurta güzelce yoğurun.
- Yoğurma süreci bittikten sonra 15-20 dakika buzdolabında hazırlanan harcı dinlendirin. Harcı dinlendirmekteki emel köfteye hoş form verebilmek. Köftelerinize top top hal verip ve tepsiye alıp hafif unlayın.
- Bir tencerenin içerisine tereyağ ve sıvı yağ alıp, hafif kızdırdıktan sonra ince kıyılmış soğanları ekleyip onları da biraz çevirdikten sonra salçalar eklenir.
- Kavrulan salça ve soğanların üzerine patateste eklendikten sonra yavaşça su ek edilir. Limonu sıkın ve karabiberi de ek edin akabinde kaynamaya bırakın.
- Patatesler tam pişmeden köfteleri de ek edip dağılmasını önlemek için tek istikamete nazikçe karıştırarak pişirmeye bırakın.
- Ortada denetim etmenizde yarar vardır yapışmaması ve dağılmaması için. Damak tadınızda nazaran tuz yada diğer baharatlar ek edebilirsiniz. Afiyet olsunn.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.