 
	Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane havuç
- 1 tane büyük patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir kaç kol taze maydanoz
- 6 su bardağı su (200 ml bardak ölçüm)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için materyalleri üç dört dakika güzelce yoğurup elinizle küçük toplar yapın unlu bir tepsiye koyun.
- Hepsini tamamlayınca tepsiyi hafif sallayarak unun köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayın.
- Köfteleri tavada kızgın yağda kızartıp kenara alın.(ben o tavadaki yağı dökmedim tıpkı tavada pilav yaptım çok lezzetli oldu).
- Diğer bir tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağ dökün .
- Üzerine ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı koyup kavurun.
- Sonra havuç, patates, ve bezelyeyi ekleyip bir dakika kavurup salçayı ekleyin.
- Salçayı da bir dakika kavurup kaynar suyu döküp karıştırın ,kaynayınca ocağı orta ateşe alın tuzunu ekleyin.
- Sebzeler pişince kızartılmış köfteleri içine atın karıştırın.
- Bir taşım kaynayınca taze kızılmış maydanoz ekleyin kısık ateşte bir iki dakika kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								