
Sulu Köfte (Yuvalama) Tanımı İçin Gereçler
- 550 gram yağsız 2 sefer çekilmiş dana kıyma
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 litre kaynamış su
Sulu Köfte (Yuvalama) Tanımı Yapılışı
- Birkaç saat evvel kıymamızı iki yemek kaşığı tuz ile güzelce yoğuralım.
- Buzdolabında bekletelim bunu yapmamızın nedeni hamurumuzun daha sıkı tutması ve sert olması içindir
- Birkaç saat buzdolabında dinlendirdiğimiz kıymamızı elimizle yoracaksak bir yoğurma kabına alalım
- Üzerine iki su bardağı bulguru girmeyi ve yumurtayı ekleyip orta ara su vererek düzgünce yoğuralım.
- Çiğ köfte kıvamına gelen hamurumuzu nohuttan biraz daha büyük modüllere ayırıp elimizle yuvarlayalım hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Daha sonra tereyağını tencereye alalım bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salça ve pulbiber ekleyip kavuralım daha sonra nohutu ekleyip biraz salça ile çevirelim karıştıralım.
- Sonra kaynar suyu ek edelim fıkır fıkır kaynamaya başlayınca sulu köftelerimizi içine dökelim hafifçe bir karıştıralım.
- Sonra limon tuzu ya da limon suyu ek edelim.
- 20 dakika kaynamaya bırakalım sonra kuru reyhan ekleyelim.
- Altını kapatalım servise sunabiliriz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.????.