elektronikci
FD Üye

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Su
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım kilo kıyma
- 1 kuru soğan
- 3 dış sarımsak
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Reyhan
- Tuz
- Köy peyniri
- Maydanoz
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymayı tereyağı ile tavaya alıp kavuruyoruz ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendiriyorum. Hamuru oklava yardımıyla ince bir halde açarak çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan iç gerecini koyarak d formunda kapatıyoruz. Ben bir kısmını da peynirli yaptım o da hoş oluyor.
- Kaynayan suda böreklerimizi haşlıyoruz. Haşlanan böbreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de tereyağı ile kırmızı biber ve nane yakarak gezdiriyoruz.
- Peynirli yaptıklarıma yoğurt gezdirmiyorum yalnızca tereyağı ve biber gezdiriyorum denemenizi tavsiye ederim.