Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli)

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sulu-borek-kiymali-ve-peynirli-1.jpg

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • Su
İçi için
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Reyhan
  • Tuz
Peynirli iç için
  • Köy peyniri
  • Maydanoz
Üzerine
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kıymayı tereyağı ile tavaya alıp kavuruyoruz ince doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sonra orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. 20 dakika kadar dinlendiriyorum. Hamuru oklava yardımıyla ince bir halde açarak çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz soğuyan iç gerecini koyarak d formunda kapatıyoruz. Ben bir kısmını da peynirli yaptım o da hoş oluyor.
  3. Kaynayan suda böreklerimizi haşlıyoruz. Haşlanan böbreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de tereyağı ile kırmızı biber ve nane yakarak gezdiriyoruz.
  4. Peynirli yaptıklarıma yoğurt gezdirmiyorum yalnızca tereyağı ve biber gezdiriyorum denemenizi tavsiye ederim.
Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt