
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1kase süt
- 1kase mavi haşhaş
- Dövülmemiş iri ceviz
Sultanalara Layık Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti ölçülerine göre hazırlayıp ocağa alıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edip 5dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz. Unu kendimiz ayarlıyoruz azar azar ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur haline gelince yuvarlak şekil vererek bir kenarda bekletiyoruz.
- Daha sonra kase içerisindeki süte yuvarladığımız hamurları tek tek batırıp sonra mavi haşhaşa batırıyoruz. Ardından yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz ve üzerlerine cevizleri bastırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz üzeri kızarmalı. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
- Tarif bir gece önce yapılırsa içinde irmik olduğundan şerbeti daha iyi çekecektir ve irmik yumuşayacaktır. Tavsiyem 1 gün önce yapılmasıdır.