
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı buğday nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti (İçinde 2 tane oluyor)
- 1 bardak süt
- Hindistan cevizi
Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye 3 bardak sütü şekeri unu ,nişasta ve kakaoyu ekleyip iyice çırpalım .
- Ocakta karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca kapatalım.
- Borcama hindistan cevizi serelim üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi dökelim.
- Üzerini düzeltelim soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpalım. Koyulaşana kadar kakaolu muhallebi 20 dk soğusun dolapta.
- Daha sonra krem santiyi üzerine dökelim düzeltelim.
- Dilediğimiz gibi süsleyip buzdolabına koyalım.
- 2 saat dinlemeye bırakalım. ,Uzun şerit kesip rulo yapalım afiyet olsun.