iltasyazilim
FD Üye
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:
*1 litre süt
*1 + 14 su bardağı şeker
*1 5 Türk kahvesi fincanı mısır unu nişastası
*1 Türk kahvesi fincanı un
*2 yemek kaşığı margarin yada teremyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Tepsiye yayacak kadar hindistan cevizi
*İçi için krem şanti ve krem şanti için 1 su bardağı süt
*Arzuya göre antep fıstığı
*Ceviz
Sultan Sarması Tarifi Yapılışı Merhabalar
Çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim Aslında bunu lokum gibi sararım ben ama bu sefer porsiyon dilimlemeyi tercih ettim Gelelim tarifimize ;
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım Margarin ve vanilya hariç hepsini karıştıralım Kıvam alınca vanilya ve margarini de ekleyip iyice çırpalım
Hindistan cevizi serilmiş tepsimize sıcak muhallebimizi yavaşça dökelim Ve soğumaya bırakalım
Soğuyunca krem şantiyi de tepsiye yayıp Biraz daha buzdolabında dinlendirelim
Ben bu sefer kare porsiyon yapmayı tercih ettim Küçük kareler kesip bir parçanın üzerine antep fıstığı koyup, diğer kare parçayı da üzerine kapadım
Çok çok hafif bir tatlı İster lokum gibi sarın İster porsiyon dilimleyin ,tercih size kalmış
Afiyet olsun
*1 litre süt
*1 + 14 su bardağı şeker
*1 5 Türk kahvesi fincanı mısır unu nişastası
*1 Türk kahvesi fincanı un
*2 yemek kaşığı margarin yada teremyağ
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Tepsiye yayacak kadar hindistan cevizi
*İçi için krem şanti ve krem şanti için 1 su bardağı süt
*Arzuya göre antep fıstığı
*Ceviz
Sultan Sarması Tarifi Yapılışı Merhabalar
Çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim Aslında bunu lokum gibi sararım ben ama bu sefer porsiyon dilimlemeyi tercih ettim Gelelim tarifimize ;
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım Margarin ve vanilya hariç hepsini karıştıralım Kıvam alınca vanilya ve margarini de ekleyip iyice çırpalım
Hindistan cevizi serilmiş tepsimize sıcak muhallebimizi yavaşça dökelim Ve soğumaya bırakalım
Soğuyunca krem şantiyi de tepsiye yayıp Biraz daha buzdolabında dinlendirelim
Ben bu sefer kare porsiyon yapmayı tercih ettim Küçük kareler kesip bir parçanın üzerine antep fıstığı koyup, diğer kare parçayı da üzerine kapadım
Çok çok hafif bir tatlı İster lokum gibi sarın İster porsiyon dilimleyin ,tercih size kalmış
Afiyet olsun