
Sultan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Bolca hindistan cevizi
Sultan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bardak süt ile krem şanti güzelce çırpılır. Sonrasında dolaba kaldırılır.
- 5 bardak süte un, şeker ve kakao ilave edilerek sürekli karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır.
- 5 dakika sonra ocaktan alınır.
- İçine konan tereyağ ile de güzelce çırpılır.
- Bolca hindistan cevizi serpilmiş tepsiye eşit şekilde dökülür.
- Muhallebi iyice soğuyunca üzerine krem şanti yayılır.
- Şeritler halinde kesilen tatlımız rulo yapılarak yeniden dolaba kaldırılır.
- 1 – 2 saat sonra yemeğe hazır.
Sultan Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı