
Sultan Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı erişte
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 3 kaşık tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
- Biraz maydanoz
Sultan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Erişteyi bol suyla haşlayıp süzün közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayıp erişteye ek edin.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı koyduğumuz yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Bir servis tabağına döküp yayın.
- Başka tarafta tavaya zeytinyağını ve küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteleyin.
- Sotelenmiş biberi salatanın üzerine ekleyelim.
- Daha sonra 3 kaşık tereyağ ve kırmızı tatlı biberi kızartıp bir arada gezdirin.
- En son çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanozu serpip servis edin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.