Sultan Mezesi (Mercimek Mezesi) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı mercimek
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Çam fıstığı ya da badem
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Taze nane
Sultan Mezesi (Mercimek Mezesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği bulanık suyu gidene kadar yıkayalım. Tencereye sıcak suyu ve mercimeği koyalım kısık ateşte ortada karıştırarak pişirelim. Soğuması için bir tabağa alalım.
- Soğanı ve sarımsağı minik doğrayalım. 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım. Üzerine ılımış mercimeği ekleyip ocağın altını kapatalım. Tuzunu limon suyunu ek edip yeterlice karıştıralım.
- Üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağını sos tavasına alalım. Altını kısalım. Kabuksuz bademi daima karıştırarak kavuralım. Rengi dönünce altını kapatalım.
- Biraz bekleyelim sıcağıyla toz biber yanmasın. Kırmızı toz biberi ekleyip karıştıralım. Mercimeği servis tabağına alalım üzerine sosunu ve bademi gezdirelim. Üzerine taze nane doğrayalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.