Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan Hamid ’in milletine düşkünlüğü

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Sultan Hamid, 1897 Yunan harbi olduğu süre hiç uyumazdı Sabaha kadar, elinde haritalar, “Askerim, şu saatte burada, bu saatte burada olması lâzım derdi Her saat başı haber alır ve sürekli dua ile, niyaz ile meşgul olurdu Son derece merhametliydi Hayatına kast edenleri, en büyük ceza olarak sürgün eder, lâkin maaşlarını da beraber gönderirdi pek çok milletine düşkün idi ama, milletim derdi, diğer bir şey demezdi Hepimizi bir tarafa bırakır, evvela millet işleri için, milleti için uğraşırdı İçinde bu dek milletine hizmet aşkı vardı Ne vakit Enver Paşalar Süveyş Kanalı ’nı askerlerle dinmek istediler, aynen şöyle söylemişti: “Çok yazık ediyorlar Bizim askerin ta ’lîm ve terbiyesi oraya, o sisteme alışık değildir İngilizlerin elinde askerlerim telef olacaklar Eğer onlar muvaffak olursa, ben de ceddim Yavuz Sultan Selim gibi sakalımı keser, onlara veririm Çok hatalı meslek yapıyorlar der ve üzülürdü Dediği de çıktı Hicaz ve Bağdad demiryolu yapılırken cümbür cemaat elinde olan zâtî malını verirdi Bunların aralarında ben de ne varsa elimde vermiştim Bir madalya vermişlerdi Daha Sonra saray basıldığı süre onu da çaldılar Birşey bırakmadılar

*