
Sultan Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 100 gram tereyağı
- 2 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 su bardağı doğranmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un
- 2 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı pekmez
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sultan Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri düzgünce karıştırıp kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip yaklaşık 30 dakika kadar mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 kesim koparıp burgu formu verip simit üzere tepsimize yerleştiriyoruz.
- Daha sonra üzeri için yumurta, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp eşit ölçüde çöreklerimize sürüyoruz, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Buzlukta da saklamak için ülkü bir tanım. Ben o halde ayırıp bir kısmını sakladım, hakikaten çok lezzetli olmuştu katiyetle tavsiye ediyorum. ????