Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sulanmayan ve tadı muhteşem biberli menemen tarifi nasıl yapılır?

Sulanmayan ve tadı muhteşem biberli menemen tarifi nasıl yapılır?
0
57

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
TPlJr_1639814645_756.jpg

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi menemen, soğanlı ve soğansız ya da biberli- bibersiz olarak hazırlanabiliyor. 7'den 70'e herkesin severek yediği menemenin biberli ve damaklarda iz bırakacak bir tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.



Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan menemen,  günün her saatinde acıkınca herkes tarafından yapılan bir yemek olması ile sofraları süslüyor. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı, özellikle kalabalık Pazar kahvaltılarının yıldızı menemen tarifi ile karşınızdayız. Türk mutfağı için önemli bir yere sahip olan, yediden yetmişe herkesin damak zevkine uygun olan menemen, çeşitli yörelerde farklı tarifler ile sofralarla buluşuyor.  Hatta sucuklu, kıymalı gibi farklı seçenekleriyle de menemeni çeşitlendirmesi oldukça basit. Ancak şimdi size en lezzetli menemen nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz.

FdvcK_1639815152_581.jpg

EVDE EN GÜZEL BİBERLİ MENEMEN TARİFİ:

İlk olarak bir kesme tahtası üzerinde, soğan ve biberi ince doğrayıp tencere ya da tavaya alın.

Doğradığınız biber ve soğanları yağlı tavada kavurmaya başlayın, daha sonra kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tavaya ekleyip pişirmeye devam edin.

MjAqK_1639815182_7908.jpg

Bu malzemelerin üzerine isteğe göre maydanoz doğradıktan sonra, göz kararı tuz ve karabiber eklenir.

Son olarak, yumurtaları zevkinize göre ister bir çatal yardımıyla çırparak ister bütün halde dağıtmadan karışımın üstüne dökün.

Kapağı kapalı olarak 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Afiyet olsun...



MENEMEN YAPMANIN PÜF NOKTALARI
  • Eğer menemeni biberli seviyorsanız ve tadı ağzınıza gelsin istiyorsanız çok ince doğramayın. Menemene koyacağınız biberlerin çok ince doğranması, pişerken tamamen erimesine neden olabilir.
  • Menemeni pişirirken kapağını kapatın. Bu sayede domates, soğan ve biberler kısa sürede yumuşayacak ve sulananacaktır.
  • Menemene en son yumurta kırmadan önce tereyağ ekleyin. Menemene ekleyeceğiniz tereyağ daha lezzetli bir tat verir.

 

Similar threads

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi menemen, soğanlı ve soğansız ya da biberli- bibersiz olarak hazırlanabiliyor. 7'den 70'e herkesin severek yediği menemenin biberli ve damaklarda iz bırakacak bir tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Yazın lezzetlenen ve tadına doyum olmayan domatesleri kış aylarında da yemek için ya da yemeklerde salça yerine kullanmak için menemen konservesi yapmanın tam zamanı. Yapımı kolay olan ancak püf noktalarına dikkat edilmesi gereken menemen konservesinin ev yapımı tarifini sizlerle paylaşıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemen neredeyse her kahvaltıda yapılıyor. Her evde pratik bir şekilde hazırlanan menemenin domatesin uygun olduğu dönemde kışlığı bile hazırlanıyor. Peki kahvaltılık enfes menemen nasıl yapılır? Menemen pişirmenin en kolay yolu nedir? İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Biberli Menemen Tarifi İçin Malzemeler **1 adet kapya biber **1 adet sivri biber (çarliston da olur) **3 orta boy domates **1 yumurta **1 yemek kaşığı tereyağ **1 yemek kaşığı zeytinyağı **Tuz **Karabiber **Pul biber Biberli Menemen Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ilk tarifim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Soğanlı Biberli Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler *5 kg domates *1 kg soğan *Yarım kg biber *1 su bardağı sıvı yağ Soğanlı Biberli Kışlık Menemen Tarifi Yapılışı Domateslere artı şeklinde bıçakla çentik atılır ve üzerine kaynar su dökülür kolay soyulmaları için 5 dakika beklettikten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt