Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şukur İle İlgili Sozler

Şukur İle İlgili Sozler
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Şukur Sozleri

Şukur İle İlgili Ayet ve Hadisler

Şukur; gonlunun, nimeti veren Allahu Tealaya tam bağlı olmasıdır Tirmizi

Şukur, nimeti değil, nimeti vereni gormektir Şibli

Şukur, Hakkın kuluna verdiğini Onun yolunda kullanmaktır Abdulhakim Arvasi ks

Şukur, zenginliğin susudur HzOsman ra

Şukurle sabır birer binek hayvanı olsalardı, hangisine daha once bineceğimi kestiremezdim HzOmer ra

Elindekine şukretmezde, komşunun niye daha cok var, demeye donerse bir millet, o da giderde kalır zillet, Tevetzade

Şukur

Allaha şukretmek herkesin boynunun borcudur Kavga etmek suratını ekşitmek “şukur değildir

Kendinize gelin de şu kereme bakın! Bir şukre karşılık bu kadar nimeti kim verir?

Bir koku alıp da şukrunu eda etmeyen kufranı nimette bulunur ve kendi burnunu yitirir

Şukur nimetin canıdır nimetse deriye benzer Cunku seni Sevgiliye kadar ulaştıran şukurdur

Nimet insana gaflet verir; şukurse uyandırır Padişahın şukur tuzağıyla nimet avla!

Şukretmeyenden guzellik de kaybolur huner de sanat da Artık bir daha ondan bir eser bile gorunmez

O kufur inadı maymun adetidir Şu hamd ve şukur ise Peygamberin yoludur

Nimet ve ihsanlarına karşılık Allaha şukret fakat sana ihsan eden kişiye de şukret onun adını da an!

Allah kıyamet gunu kuluna “Ne getirdin sana verdiğim nimetlere karşılık ne yaptın? der

Kul der ki: “Yarabbi! Sana candan ve gonulden şukrettim Cunku o rızık ve ekmek asılesas bakımından sendendi

Allah der ki: “Hayır! Sana bağışta bulunan kişiye şukretmediğin icin bana da şukretmedin

Bir kerem sahibine zulmettin sitemde bulundun Halbuki onun yuzunden benim nimetlerime nail olmadın mı?

Şukret ve şukredenlere kole ol; onların huzurunda ol de ebedilik bul!

(I1525, III2672, I442, III2896, 2897, V997, VI1829, 3256, 32593262, I443)

Mesneviden

Mihnete şukretmeyen, nimete şukretmez Hatimi Esam

Nimetleri, Allaha şukrederek elde tutunuz Abdulhakim Arvasi ks

Şunu iyi bilin: İlmin şukru ameldir, amelin şukru ise ilimdir Abdullah Tusteri

Şukru eda edilen az bir mal, şukrune takat getirilmeyen cok maldan daha hayırlıdır Hadisi Şerif

Bana şukredin; sakın bana nankorluk etmeyin! Bakara Suresi 152

Biz şukredenleri mukafatlandıracağız Ali İmran Suresi 145

İnsanlara şukretmeyen, Allaha da şukretmez Hadisi Şerif

858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt