Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 60 gram %60 bitter
- 120 gram tereyağı
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak benmari yöntemi tereyağı ve bitter çikolatayı eritip soğumaya bırakalım.
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp beyazı kar topu halinde olana kadar çırpın.
- Yumurtanın sarısı ile şekeri, şeker eritene kadar çırpın. Sonra içerisine kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım. Toplamda yumurtanın sarısını 15 dakikaya yakın çırptım.
- Soğuyan çikolata sosuna unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtanın sarısını, beyazını ve çikolatayı birleştirip, spatula ile alttan üstte olacak formda karıştırın (Folde etme tekniği)
- Porselen sufle kaplarının iç yüzeyini bir modül tereyağı ile yağlayın, hafif un serperek tatlının pişerken yapışmasını engelleyin.
- 220 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 8dk pişirin. 8 dakikayı geçmeyin. Benim porselen sufle kaplarım olmadığı için güveç kaplarımı kullandım. Afiyet olsun.