
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kakao
- Kabartma tozu
- Çikolata
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve süt ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
- Un,kabartma tozu ve kakao ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Sufle kaplarımıza karışımdan 1 kepçe koyuyoruz ve içine 1 modül çikolata yerleştiriyoruz.
- Tencereye kaynar su koyuyoruz ve sufle kaplarımızı içine yerleştirip tencerenin ağzı açık 3 dk kaynatıyoruz.
- 3 dk sonunda tencerenin kapağını kapatıp 7 dk o denli kaynatıyoruz.
- Pişen suflelerin üstüne biraz soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun ????.