Sufle Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel herşeyi karıştıralım.
- Son olarak suflemizin tam ortasına birer kesim çikolata batırıyoruz.
- Su ile doldurduğumuz kaynayan tenceremize tenceredeki suyun kapların uzunluğunu geçmeyecek kadar olmasına dikkat edelim.
- Üzerini bir mutfak bezi ile örtüp tencerenin kapağını kapatalım.
- Suflelerimizi denetimli bir biçimde yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
- Suyun çok fazla fokurdayıp suflelerin içerisine taşmaması için ocağın derecesini su kaynama noktasına geldikten sonra orta ateşe alalım. Tencerede pişirdiğimiz nefis suflelerimiz hazır, sıcak sıcak servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.