iltasyazilim
FD Üye
Sufle Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane yumurta
*80 g bitter çikolata
*1 yemek kaşığı sarelle
*Yarım su bardağı un
*152 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı şeker (isteğe göre arttırıp azaltılabilir)
Sufle Tarifi Yapılışı
1
*Çikolatalı sufle*yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın
*Tereyağı ve tablet ve sarelle çikolataları tavada kısık ateşte karıştırarak eritin
*Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın topak kalmasın
*Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım iyice köpürene kadar çırpın
*Çikolatalı harcı yavaşça ilave ederek mikserle tekrar çırpın Hamurumuz hazır
*Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak ( ben hiç yağlamıyorum) hamurdan eşit şekilde
*hepsine paylaştırın
*Yaklaşık 4 kap çıkıyor
*Daha önceden ısıttığınız fırında 8 dk da sufleniz hazır
*Fırından aldıktan sonra dilediğiniz gibi pudra şekeri dökebilirsiniz
Not: Aman dikkat ilk yaptığımda ya bu çok sallanıyor Biraz daha pişsin dedim kek gibi oldu dk ya uyarsak videodaki gibi olur Afiyet olsun
*3 tane yumurta
*80 g bitter çikolata
*1 yemek kaşığı sarelle
*Yarım su bardağı un
*152 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı şeker (isteğe göre arttırıp azaltılabilir)
Sufle Tarifi Yapılışı
1
*Çikolatalı sufle*yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın
*Tereyağı ve tablet ve sarelle çikolataları tavada kısık ateşte karıştırarak eritin
*Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın topak kalmasın
*Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım iyice köpürene kadar çırpın
*Çikolatalı harcı yavaşça ilave ederek mikserle tekrar çırpın Hamurumuz hazır
*Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak ( ben hiç yağlamıyorum) hamurdan eşit şekilde
*hepsine paylaştırın
*Yaklaşık 4 kap çıkıyor
*Daha önceden ısıttığınız fırında 8 dk da sufleniz hazır
*Fırından aldıktan sonra dilediğiniz gibi pudra şekeri dökebilirsiniz
Not: Aman dikkat ilk yaptığımda ya bu çok sallanıyor Biraz daha pişsin dedim kek gibi oldu dk ya uyarsak videodaki gibi olur Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.