
Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 3-4 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 60 gram bitter çikolata
- 60 gram sütlü çikolata
Sufle Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tereyağı, sütlü çikolata ve bitter çikolatayı eritelim.
- Öteki bir kapta yumurta, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı materyaller karışıp özdeşene kadar mikserle yahut çırpma teli ile karıştıralım.
- Tava da tereyağ ve çikolatalar eriyip birinci sıcağı çıktıktan sonra sıvı karışımın içine ek edelim ve 1-2 dk daha karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımı sufle kaplarımıza bölüştürüp, evvelden ısıtılmış 180-200 derece de üzeri kabuk tutuna kadar pişirelim.
- Fırından fırına pişme mühleti farklılık göstereceği için fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim
benim suflelerim 7-8 dk da pişti.
