Sufle Üzere Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyükse 3)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane portakalın suyu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tane vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram çikolata
Sufle Üzere Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker beyaz köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, portakal suyu ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek spatula ile havalandırarak kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış borcam kalıbına kek harcı dökülür.
- 180 derece evvelce ısıtılan fırında 25 dakika kadar pişirilir.
- Sos için süt, sıvı yağ, şeker ve kakao çırpılarak pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın kırılan bitter çikolata eklenerek eriyen kadar karıştırılır ve alınır.
- Fırında çıkan kek dilimlenerek birinci sıcağını çıkması beklenir.
- İlk sıcağı çıkınca hazırlanan sos kekin üzerine gezdirilir ve servis edilir.
Sufle Üzere Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.