teknolojiuzmani
FD Üye
Sucuklu Peynirli Krep Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı süt (ılık olacak hafif ısıtarak )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 dolu su bardağı un
- Sucuk, kaşar
Sucuklu Peynirli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ,süt ,yağ ,tuz ,yoğurt ,kabartma tozu geniş bir kaba alınır uygunca çırpılır.
- Sonra azar azar 2 su bardağı un eklenir.
- Kıvama gelince kepçe yardımı ile ısıtılmış hafif yağlanmış tavaya dökülüp form verilir .
- Ben bu hamurdan tavam büyük olduğu için 7 krep çıkardım ????
- Pişen kreplere sucuk, kaşar peyniri koyduktan sonra ısıtılmış yağda güzelce gerili önlü kızartırılır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.