
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sucuk
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Su
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı fasulyeyi yıkayıp düdüklüde 15 dakika haşlıyoruz ve ocağın altını kapattıktan sonra kapağı açmadan 20 dakika daha bekletiyoruz ki yeterlice şişsin.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağ da kavuralım içine salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım ve sucukları ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.
- Haşlanmış ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri de ekleyip, tuzunu atıp suyunu koyalım. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Suyu birinci olarak üzerine çıkana kadar ekleyin sonra suyunu çektikçe yavaş yavaş ekleyin. Sulu yemeklerde genelde bu biçimde yapmanızı tavsiye ederim suyu birden konuşunca yemeğin tadı düzgün olmuyor.
- Ben fazla baharat sevmediğim için sucuğun baharatı kâfi geldi bana bu yüzden baharat koymadım. Siz isterseniz damak tadınıza nazaran baharat ekleyebilirsiniz.
- Salçalarım tuzsuz olduğu için tuz ekledim fakat sizin ki tuzluysa tuz atarken dikkat edin.