Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

*4 kahve fincanı kuru fasulye (kişi başı 1 fincan)
*Yarım kangal sucuk (zevkinize göre arttırabilirsiniz)
*1 kuru soğan
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 dolu çorba kaşığı salça
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden kuru fasulye bol suda tuz ilavesiyle ıslatılır, bir taşım kaynatıp ağzı kapalı sabaha kadar şişmesi beklenir Ertesi gün üzerine eksilen su takviye edilip haşlanır Haşlama miktarı çok önemlidir Dağılıp nişastası çıkmamalıdır Çok helmeli bir yemek olur yoksa Sert de kalmamalıdır Bunu arada kontrol ederek ayarlamalısınız
Pişen fasulyenin suyu süzülür (Bu arada bir püf noktası: ben kuru fasulyeyi çok miktarda haşlayıp, piyazlık porsiyonlar yapıp deep frezee atıyorum)
Tencereye sıvı yağ koyulup; küp doğranmış soğan ve irice doğranmış biberler yakmadan kavrulur İçine kuşbaşı doğranmış sucuk, (ben acılı tercih ettim) salça ve fasulye de ilave edilir Üzeriyle aynı seviyede su ilave edilip pişmeye bırakılır Kontrol ederek tuz, biber ilavesi yapılır Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir*İsterseniz sadece fasulye, isterseniz pilav üstü olarak servis edebilirsiniz Tabi turşu ve ayran eşliğinde Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,848Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt