iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kuru fasulye
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*10 su bardağı su
*İstediğiniz miktarda sucuk
Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
bu gün size geceden ıslatmaya gerek kalmadan pratik bir şekilde yapabileceğiniz ve tam kıvamında lokum gibi yumuşacık fasulye tarifimi paylaşacağım emin olun yiyen herkes çok beğenecek
Fasulyeler ıslatılmadan iyice yıkanıp düdüklü tencereye alınır Üzerine 10 su bardağı su ilave edip ocağa konur Düdüklü fısladıktan sonra 10 dakika haşlanır ocak kapatılır Tencerenin kapağı hiç açılmadan yarım saat bekletilir Ayrı bir tencereye yemeklik doğranmış soğan eklenir 3 4 dakika kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış sucuklar eklenir 2 3 dakika daha kavrulur Salçalar eklenir 2 3 tur çevirilir haşlanmış fasulyenin suyundan 2 kepçe eklenir salçanın kokusu çıkana kadar 2 3 dakika kadar bu işlem salçanın o çiğ kokusunu yok etmek için yapıyoruz Ardından tenceredeki fasulyeler suyuyla birlikte üzerine bosaltılır Tuzu eklenir ve fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 45 dakika kadar orta ateşte pişirilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
*Yarım kg kuru fasulye
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*3 yemek sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*10 su bardağı su
*İstediğiniz miktarda sucuk
Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Merhabalar,
bu gün size geceden ıslatmaya gerek kalmadan pratik bir şekilde yapabileceğiniz ve tam kıvamında lokum gibi yumuşacık fasulye tarifimi paylaşacağım emin olun yiyen herkes çok beğenecek
Fasulyeler ıslatılmadan iyice yıkanıp düdüklü tencereye alınır Üzerine 10 su bardağı su ilave edip ocağa konur Düdüklü fısladıktan sonra 10 dakika haşlanır ocak kapatılır Tencerenin kapağı hiç açılmadan yarım saat bekletilir Ayrı bir tencereye yemeklik doğranmış soğan eklenir 3 4 dakika kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış sucuklar eklenir 2 3 dakika daha kavrulur Salçalar eklenir 2 3 tur çevirilir haşlanmış fasulyenin suyundan 2 kepçe eklenir salçanın kokusu çıkana kadar 2 3 dakika kadar bu işlem salçanın o çiğ kokusunu yok etmek için yapıyoruz Ardından tenceredeki fasulyeler suyuyla birlikte üzerine bosaltılır Tuzu eklenir ve fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 45 dakika kadar orta ateşte pişirilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın