Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir ölçü sucuk
- 5 su bardağı su (azaltıp ekzilte bilirsiniz)
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Geceden ıslatılmış fasulyeleri düdüklü tencereye koyun üzerine suyu ek edin kapağını kapatın ocağa alın 15 dakika pişmeye bırakın.
- Öbür taraftan uygun bir tencereye tereyağını sıvı yağını koyun ocağa alın üzerine ince doğranmış soğanı ek edin .
- Bir ölçü kavurun üzerine doğranmış biberleri ek edin karıştırın salça ve doğranmış sucukları ek edin karıştırın.
- Akabinde haşlanmış fasulye suyu ile ek edin.
- Tuz koyun tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.