
Sucuklu Kuru Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım kangal sucuk
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sucuklu Kuru Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru börülceyi akşamdan ıslayalım ertesi gün suyunu dökelim suyu yeni oda sıcaklığında su koyalım haşlamaya koyalım. Kuru börülceleri 35-40 dk orta ateşte haşlayalım süzelim.
- Tencereye yağları koyalım, yemeklik doğranmış soğanı, çekirdeği çıkarıp küçük doğradığımız biberleri ekleyelim 2 dk kavuralım.
- Sonra salçayı ilave edelim, karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim oda sıcaklığındaki suyu verelim su fokurdayınca haşlanmış börülceyi ekleyelim ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte pişirelim, diğer tarafta soyup küp doğradığımız sucukları çok az yağda hafif pişirelim.
- Börülceye ilave edelim bu şekilde sucuklarla 15 dk kısık ateşte pişsin yemek özdeşsin sıcak servis yapalım afiyet olsun.