elektronikci
FD Üye
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5-3 su bardağına yakın un (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 2 çay kaşığı instant maya
- 1.25 su bardağı ılık su
- Yumurta sarısı
- Tereyağı
- Kaşar peyniri veya mozeralla
- Sucuk dilimleri
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeler bir araya getirilir ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
- Hamurun ağzı kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan 4 parça beze yapılır.
- Tek tek oval şeklinde açılır.
- Açılan hamurların ortasına kaşar peyniri eklenir ve kenarları kapatılıp ortasına sucuk dilimleri koyulur.
- Daha sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürülüp dilimlenip servis edilir.
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.