Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- 250 gram kaşar peyniri
- 200 gram sucuk
- Sıvı yağ
Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sucuğu küçük küçük doğrayıp kaşar peynirini rendeleyerek iç gerecini karıştırın.
- Bir adet yufkayı ay biçiminde katlayıp 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
- Yufkaların baş kısmına iç harcından koyarak üçgen halde kapatıp bir sağ, bir sol tarafa döndürüp yufkaları muska biçiminde sarın.
- Yufkanın son kısmını suya batırarak yapıştırın ve bu halde öteki şeritleri de sarın.
- Kızartırken peynirin akmaması için sararken köşelerde açıklık kalmamasına dikkat edin. Dilerseniz farklı formda de sarabilirsiniz.
- Derin bir tavaya bol sıvı yağ ekleyip yağınız kızdıktan sonra muska böreklerini kızartarak sıcakken servis yapın.Afiyetle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.