
Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- 250 gram kaşar peyniri
- 200 gram sucuk
- Sıvı yağ
Sucuklu Kaşarlı Muska Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sucuğu küçük küçük doğrayıp kaşar peynirini rendeleyerek iç gerecini karıştırın.
- Bir adet yufkayı ay biçiminde katlayıp 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
- Yufkaların baş kısmına iç harcından koyarak üçgen halde kapatıp bir sağ, bir sol tarafa döndürüp yufkaları muska biçiminde sarın.
- Yufkanın son kısmını suya batırarak yapıştırın ve bu halde öteki şeritleri de sarın.
- Kızartırken peynirin akmaması için sararken köşelerde açıklık kalmamasına dikkat edin. Dilerseniz farklı formda de sarabilirsiniz.
- Derin bir tavaya bol sıvı yağ ekleyip yağınız kızdıktan sonra muska böreklerini kızartarak sıcakken servis yapın.Afiyetle.