teknolojiuzmani
FD Üye

Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ceviz için malzemeler
- 4 su bardağı pekmez
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker (Parlaklık olması için şart)
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- Yorgan ipi veya ona eş bir sağlam ip ve iğne.
Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce pekmezi ve suyu ekleyelim.
- 3. kez kaynadıktan sonra süt, su, nişasta, şekeri karıştırıp, kaynayan pekmeze süzgeçten geçirerek ekleyelim.
- Puding kıvamı alınca 3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.
- İplere geçirdiğimiz cevizleri 20 dakika arayla 3 kere batırıp oklavaya ya da çamaşır ipine asıp kurutabilirsiniz.
1-Cevizler taze ceviz olsun kuru ceviz olsun yarım saat ılık suda bekletilmeli ki iple dizerken cevizler kırılma yapmasın.
2-Sut yumuşak olmasını sağlar ayrıca şekerde parlaklık vermesi için katılmalıdır.
3-Sonra 2 saat kadar ipler beklesin cevizler biraz nemliliği gitsin.
4-Öneri olarak kışın yapmayın çok zor kuruyor 20 gün falan sürüyor ama yazın sıcaklığında güneşe değe değe kurursa 3 saatte tamamdır ve daha lezzetli esnek bir harcı olur.
5-3 kere batırıyoruz 20 dakika arayla. Sormak istediklerinizi sorun ve tarifleri yapıp fotoğraflarınızı atabilirsiniz.
Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı