Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sucuklu Ceviz (Pekmezden)

Sucuklu Ceviz (Pekmezden)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sucuklu-ceviz-pekmezden.jpg

Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ceviz için malzemeler
  • 4 su bardağı pekmez
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker (Parlaklık olması için şart)
Bağlamak için;
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yorgan ipi veya ona eş bir sağlam ip ve iğne.

Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce pekmezi ve suyu ekleyelim.
  2. 3. kez kaynadıktan sonra süt, su, nişasta, şekeri karıştırıp, kaynayan pekmeze süzgeçten geçirerek ekleyelim.
  3. Puding kıvamı alınca 3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.
  4. İplere geçirdiğimiz cevizleri 20 dakika arayla 3 kere batırıp oklavaya ya da çamaşır ipine asıp kurutabilirsiniz.
Püf noktaları:

1-Cevizler taze ceviz olsun kuru ceviz olsun yarım saat ılık suda bekletilmeli ki iple dizerken cevizler kırılma yapmasın.

2-Sut yumuşak olmasını sağlar ayrıca şekerde parlaklık vermesi için katılmalıdır.

3-Sonra 2 saat kadar ipler beklesin cevizler biraz nemliliği gitsin.

4-Öneri olarak kışın yapmayın çok zor kuruyor 20 gün falan sürüyor ama yazın sıcaklığında güneşe değe değe kurursa 3 saatte tamamdır ve daha lezzetli esnek bir harcı olur.

5-3 kere batırıyoruz 20 dakika arayla. Sormak istediklerinizi sorun ve tarifleri yapıp fotoğraflarınızı atabilirsiniz.

Sucuklu Ceviz (Pekmezden) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt