iltasyazilim
FD Üye
Sucuklu Bol Malzemeli Tam Kıvamında Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 klasik su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı kaynar su
*1 patates
*1 havuç
*1 kutu mısır
*5 yemek kaşığı bezelye
*5 halka sucuk
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 büyük soğan
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 ,5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
Sucuklu Bol Malzemeli Tam Kıvamında Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı pilav tenceremize alıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekleyip öldürüyoruz Ardından minik minik doğradığımız sucuklarımızı ekliyoruz Sucuklar kızarana kadar kavuruyoruz Rendelediğimiz havucu ve minik minik doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz 3 dk kavuruyoruz 2 su bardağı bulgurumuzu da ekleyip 2 dk daha kavuruyoruz Bezelye ve mısırı ekleyip 3 dk daha kavuruyoruz En son tuz pul biber kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırıp suyumuzu ekliyoruz 3 dk yüksek ateşte pişirip daha sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilavımız hazır Afiyet şifa olsun
*2 klasik su bardağı pilavlık bulgur
*3 su bardağı kaynar su
*1 patates
*1 havuç
*1 kutu mısır
*5 yemek kaşığı bezelye
*5 halka sucuk
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 büyük soğan
*3 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 ,5 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
Sucuklu Bol Malzemeli Tam Kıvamında Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle yağımızı pilav tenceremize alıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı ekleyip öldürüyoruz Ardından minik minik doğradığımız sucuklarımızı ekliyoruz Sucuklar kızarana kadar kavuruyoruz Rendelediğimiz havucu ve minik minik doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz 3 dk kavuruyoruz 2 su bardağı bulgurumuzu da ekleyip 2 dk daha kavuruyoruz Bezelye ve mısırı ekleyip 3 dk daha kavuruyoruz En son tuz pul biber kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırıp suyumuzu ekliyoruz 3 dk yüksek ateşte pişirip daha sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilavımız hazır Afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.