
Subay Düğmesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı dişe gelir büyüklükte doğranmış ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
- 5 doruklu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Subay Düğmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumuşak tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri ,sıvı yağı güzelce karıştıralım. Cevizi de ekleyip tekrar karıştırıp kabartma tozu ve unu azar azar ekleyelim.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir kıvama gelince, küçük küçük yuvarlayıp biraz bastırıp yassılayalım. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Üzeri kızarmadan fırından çıkaralım ben 14 dk pişirdim. Ilıyan kurabiyelerin üzerine tarçın ve pudra şekerini küçük bir süzgeç yardımıyla üzerine eleyelim.
- Ağızda dağılan kusursuz bir kurabiyedir. Çok sık yaparım yiyen herkes tanımını kesinlikle sorar. Sormayan daha görmedim ???? herkese afiyet olsun ❤.