Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su nasıl içilmeli ?

Su nasıl içilmeli ?
0
56

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
4513.jpg
4513.jpg

Beşerler yalnızca acıktıkları için yemek yemezler. Sonluluk yahut üzgün olma durumlarımızda dimağın acilen ruhsal güzelleşmeye gereksinimi vardır. Bu endorfin hormonu nedeniyle gerçekleşir. Ve bizler de sonuç olarak seratonin salgılatacak bir şeye gereksinim duyarız. Ve kendimizi buzdolabının önünde bir şeyler atıştırırken buluveririz. Lezzetli yiyecekler münhasıran çikolata vb. eserler bize anlık memnunluk verirler. Lakin sonra ne olur? Ne üzüntü düşüncemizi gidermemiş oluruz o motamot tüm şiddetiyle dimağımızın içinde dönüp durur hem de yanlış yemek seçimi ile kilo almaya başlayarak eza katsayımızı arttırırız. Halbuki endorfin hormonunu bloke eden şahane bir azık var. O da SU….

Suyu vücudumuza alabilmek için lıkır lıkır başınıza dikerek içmek yanına kesinlikle yavaş yavaş yudum yudum ve oturarak su içmeniz gerekir. Başınıza dikerek ayakta içtiğiniz su midenize girmeyeceğinden ötürü direk böbreklere masraf ve 15-20 dakika sonra idrara çıkmanıza neden olur. O suyu vücudunuzda hiçbir biçimde kullanamazsınız. Ve vücut susuzluğunuz devam ettiği için halsizlikten kabızlığa kadar bir yığın sıhhat sıkıntısıyla boğuşursunuz. Suyu yavaş ve yudum yudum sıcak çaymışçasına; başınızı geçmişe atmadan içmelisiniz. Bu formda su, midenize, oradan bağırsaklara gidecek ve bu yolla vücudunuzun içine girecektir.

Günlük su tüketim ölçünüz yaklaşık 8-10 bardak civarında olmalıdır. Yani 2,5- 3 litre günlük gereksiniminizi karşılayacaktır. Bu ölçüsü tüketmeniz iştah baskılayacak, halsizliğinizi giderecek ve kabızlık derdinizi ve kaç rahatsızlıklarınızı ortadan kaldıracaktır.

Günlük 5 litrenin üzerine çıkmak ise sakıncalıdır. Zira bu sefer de böbreklerden mineral atımı başlayacaktır. Bu yüzden tüketim 5 litrenin üzerine çıkmamalıdır.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt